Vanghelie, vărul său, și alți trei angajați ai Primăriei sectorului 5, reținuți pentru 24 de ore

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost adus, joi seară, în fața procurorilor DNA, pentru audieri, după mai multe ore de percheziţii, care au avut loc la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului. Potrivit unor surse , Vanghelie ar fi încasat un comision de 15-20% din valoarea unor contracte care ar fi fost atribuite ilegal. În același dosar, au fost reținuți, pentru 24 de ore, vărul său, Mircea Sorin Niculae și alți trei angajați ai primăriei. Vanghelie a fost reținut pentru 24 de ore și maine va fi prezentat în fața instanței supreme cu propunere de arestare preventivă

Marian Vanghelie a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie dus în Arestul Poliției Capitalei.

Mircea Sorin Niculae, vărul lui Marian Vanghelie și alte trei persoane, angajate ale Primăriei Sectorului 5, au fost reținute pentru 24 de ore, în dosar.

Marian Vanghelie a ajuns la sediul DNA.

Avocatul lui Marian Vanghelie a declarat, joi seară, că primarul sectorului 5 așteaptă să meargă la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile.

„Nu înțelege despre ce este vorba și nici eu nu înțeleg. Probabil că o să se lămurească și acest lucru în momentul în care i se va aduce la cunoștintă învinuirea. Indiscutabil va fi dus la DNA pentru că există mandat de aducere. E o percheziție generală. Au fost verificate mai multe încăperi, nu știu exact cui aparțin. Una dintre ele este biroul domnului primar, nu știu să fi găsit ceva”, a declarat avocatul lui Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru.

Întrebat ce caută anchetatorii, avocatul lui Marian Vanghelie a răspuns:

„Documente aparținând unor firme care au derulat, să spunem, niște relații contractuale comerciale cu Primăria sectorului 5 (…) Singurul lucru pe care l-am văzut de dimineață a fost mandatul de aducere. Am reținut din el că i se reține infracțiunea de abuz în serviciu. Nu am văzut o anumită formă continuată, un anumit număr de acte materiale. Noi așteptăm aici să se termine perchezițiile să mergem la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile”, a adăugat avocatul lui Marian Vanghelie.

Mai multe descinderi au loc, în prezent, la Primăria Sectorului 5, la Administraţia Domeniului Public din acelaşi sector, dar şi la locuinţa edilului Marian Vanghelie. Percheziţiile se fac într-un dosar care vizează acordarea ilegală a unor lucrări publice.

Este vorba de fapte comise din 2007 până în prezent, iar prejudiciul s-ar ridica la suma de 2 miliarde de lei.

În momentul în care anchetatorii au intrat în apartamentul său de pe Bd. Dacia, Vanghelie nu se afla acasă. La intrarea în curte, întrebat dacă a perceput comisioane pentru a atribui lucrări publice, acesta a răspuns: „Vom vedea acest lucru!”

„Potrivit mandatului de aducere, domnul primar este suspect de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu s-a găsit absolut nimic din ceea ce se caută”, a declarat avocatul lui Marian Vanghelie.

Întrebat dacă el crede că Vanghelie a perceput comisioane, acesta a replicat: „Sunt sigur că nu.”

De la sediul Primăriei Sectorului 5 şi de la sediul ADP se vor ridica mai multe documente.

Percheziţiile vizează şi sediul Calex Business Grup. Din informațiile furnizate de Registrul Comerţului, societatea are ca obiect principal de activitate administrarea hotelurilor, iar sediul social este expirat. Mai mult, aceasta este administratorul economatelor din sectorul 5.

Oana Mizil, audiată la DNA

Partenera de viaţă a edilului Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost audiată, joi, la DNA, într-un dosar în care procurorii o suspectează de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia, în condiţiile în care ar fi fost administrator de fapt al SC Fashion Brand Management şi la patru magazine din Bucureşti.

Oana Mizil demisionează din Parlament

La ieşirea de la DNA, Oana Mizil a anunţat că va demisiona din Parlament.

„Azi îmi depun demisia din calitatea de deputat pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei. Eu sunt un om corect. Nu mi-au cerut procurorii”, a declarat Oana Mizil.

Oana Mizil, declaraţie uluitoare. De ce şi-a dat, de fapt, demisia din Parlament

Ulterior, într-o intervenţie la Realitatea TV, Mizil a explicat, pe larg, ce a determinat-o să demisioneze. Totodată, aceasta a acuzat că în spatele percheziţiilor în care este implicat partenerul său de viaţă, Marian Vanghelie, se află „un joc politic murdar”.

 

sursa realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *