Un politist a oprit un sofer ! Vezi ce a urmat …

Un poliţist a oprit un şofer pentru că nu-i mergea semnalizarea. Ce a urmat va regreta toată viaţa

Poliţistul Sergiu Alin Grădinaru a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru “luare de mită” şi “abuz în seriviciu”. G Grădinaru a fost acuzat că a primit mită 50 de lei de la un şofer, pentru a trece cu vederea faptul că un bec semnalizator de la maşina acestuia era ars.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Sergiu Alin Grădinaru, agent de poliţie din Salcea, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de “luare de mită” şi “abuz în serviciu”. Decizia instanţei sucevene nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

După cum arăta Obiectiv de Suceava în urmă cu aproape două luni de zile, judecătorii de la Tribunalul Suceava au admis în premieră o cerere formulată de un inculpat vizând acordarea statutului de martor ameninţat unei persoane propuse în apărare în ve-derea audierii. Decizia fără precedent a magistraţilor a fost luată într-un prozaic dosar de minimă corupţie, în care inculpat este un agent de poliţiei din Salcea, pe nume Sergiu Alin Grădinaru, care a fost dat pe mâna anchetatorilor – procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru că a luat acum doi ani o şpagă ridicolă de 50 de lei.

Dosarul său a fost trimis în judecată în vara anului trecut, în luna iunie, când opinia publică suceveană era bulversată de arestarea şefului secţiei de cercetări penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu şi de aceea acest eveniment nu a beneficiat de publicitatea cuvenită în presa locală la vremea respectivă. Conform datelor din rechizitoriu, Sergiu Alin Grădinaru a oprit în tra-fic un bărbat căruia i-a reproşat că nu se aprinde un beculeţ semnalizator şi nu s-a lăsat până când nu a primit şpagă 50 de lei, în bancnote de căte 10 lei.

Soferul a plătit şpaga, iar câteva sute de metri mai departe a sunat la 112 şi l-a dat în vileag pe agentul de poliţie. A urmat ancheta şi, după un an, trimiterea în judecată a subofiţerului de poliţie.

Mai multe, pe obiectivsuceava.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?