Radu Mazare ramane in „beciul domnesc”

Radu Mazare nu scapa de „beciul domnesc”, dupa de judecatorii de la curtea suprema au decis miercuri ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in arest preventiv.

Credeti ca judecatorii trebuiau sa-l elibereze pe Radu Mazare?

  • NU (75%, 21 Votes)
  • DA (25%, 7 Votes)

Total Voters: 28

Loading ... Loading ...

Astfel, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis recursul formulat de procurorii DNA, dupa ce anterior Radu Mazare primise pe 22 mai o decizie favorabila din partea instantei privind inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Nici omul de afaceri Sorin Strutinsky nu scapa de gratii. Si el ramane in arestul preventiv.

Radu Mazare se afla in arest preventiv din 2 aprilie

Potrivit DNA, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008 – 2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – circa 335 milioane de euro”, preciza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006 – 2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

„In perioada noiembrie 2008 – 2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri-cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009 – 15 februarie 2012, etc”, arata DNA.

Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Sursa: Ziare.com

One Response to Radu Mazare ramane in „beciul domnesc”

  1. crina spune:

    Pai, asta se intampla in toata tara! Fiecare primar cu bugetul sau….. unde este buget mare, atunci si tufla este mare….. unde este buget mic…. primarii se multumesc cu mai putin. Ce nu pot intelege eu…. de ce abia acum se investigheaza cazul? Iar, daca e sa faci o comparatie cu situatia materiala a dlui Mazare la inceput de mandate cu cea de acum…. de unde atata banaret?

    View Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *