Kovesi: E ciudat cum o persoană are conturile blocate dacă nu plătește impozitul de 10 lei

Laura Codruța Kovesi spune că este anormal că o persoană fizică se trezește cu conturile blocate dacă uită sau nu își plătește impozitul de 10 lei, dar o persoană condamnată pentru corupție „trăiește în vila de lux fără niciun fel de probleme”.

Credeti ca Pescariu si Florica sunt protejati de serviciile secrete?

 • DA (85%, 11 Votes)
 • NU (15%, 2 Votes)

Total Voters: 13

Loading ... Loading ...

„Există hotărâri definitive care doar trebuiesc executate. Această responsabilitate revine Ministerului Finanțelor. Am văzut acum că se înființează o nouă agenție, sper să se înființeze cât mai repede, să fie operaționalizată în cât mai scurt timp. Dacă vreți să facă o comparație, este extrem de ciudat cum o persoană fizică din România – dacă nu-și plătește impozitul la stat – într-o lună de zile se trezește cu conturile blocate. Nu contează că ai uitat să-ți plătește impozitul la apartament de 10 lei, ai conturile blocate, primești zece somații, se deschide proces.

Citeste stirea integrala pe Ziare.ro

4 Responses to Kovesi: E ciudat cum o persoană are conturile blocate dacă nu plătește impozitul de 10 lei

 1. palm spune:

  Sper, speram!!!
  Dupa cum se vede DNA-ul pune sechestru, judecatorii dau hotarari definitive…in schimb ANAF-ul haituieste poporul pentru cativa lei…in plus dar si in minus!!!
  Cati cetateni mai trebuie sa se sinucida pentru ca acest GUVERN PLIN DE F….E INCOMPETENTE CU INTENTIE sa fie coborat de la conducerea tarii?
  In 2 luni de aplicare a acestei aberante legi, iesita din orice tipar al bunului simt, respect pentru contribuabil din ai carui bani sunt platiti acest guvern plin de lupi infometati cu vadite intentii de jaf, japca, siluire a contribuabilului simplu si lipsit de aparare in fata unei legi inepte aprobata pe repede-nainte pentru a nu pierde oportunitatea de a-si recompensa sustinatorii PSD-ului; sustinatori care daca nu-si recupreaza investitia si fac profit sunt o problema majora pentru cei pe care i-au sustinut cu bani negri.
  Cei mai mari datornici la stat sunt companiile de stat. 1 miliard de euro doar de la o firmă
  aprilie 3, 2015 Economie, Sinteza zilei No comments
  Fiscul are misiune ușoară: cei mai mari datornici din România sunt companiile de stat. În lupta cu evaziunea fiscală și concurența neloială, statul ar putea începe prin a-și rezolva problemele din grădina proprie.
  Dintre cele zece companii aflate în topul celor mai mari datornici la cele patru bugete publice, patru sunt deţinute de stat, reiese dintr-o analiză gândul pe baza celor mai recente date ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
  Companiile de stat, respectiv regiile deţinute de administraţia publică centrală sau locală, din top 10 datorează aproape 1,2 miliarde de euro la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat (bugetul pensiilor publice), bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetul asigurărilor de sănătate.
  Această sumă reprezintă 84,1% din totalul datoriilor acumulate de cei mai mari zece contribuabili, la finele anului trecut. Pe primul loc în clasamentul marilor datornici se află Compania Naţională a Huilei (CNH) care a acumulat datorii mai mari de un miliard de euro.
  Datorii semnificative s-au acumulat şi la Complexul Energetic Hunedoara (CE Hunedoara). În total, compania datora, la finele anului trecut, peste 62 de milioane de euro către cele patru bugete ale statului. RATB are datorii de 57,6 milioane de euro. A patra companie de stat din top 10 cei mai mari datornici la buget este Telecomunicaţii CFR, cu datorii de 22,2 milioane de euro.

  View Comment
 2. palm spune:

  Cum închid inspectorii ANAF, LA COMANDĂ, firmele nevinovate! | „Lasă bă, emiteți procesu’ verbal, să ne conteste dacă nu îi convine!”

  Sute de afaceri au fost închise, în ultima lună, de inspectorii Direcției Generale de Antifraudă Fiscală (DGAF), chiar și pentru câțiva lei în plus sau în minus din casa de marcat și care nu au putut fi justificați.
  Chiar dacă aceste firme consideră că Fiscul a făcut, în cazul lor, un abuz, de fapt, nici aceste afaceri nu au respectat în totalitate legea, încălcând-o, ce-i drept, cu sume foarte mici. Ceea ce acuză micii întreprinzători care s-au trezit cu punctele de lucru închise pentru 30 de zile este pedeapsa disproporționat de mare pentru o încălcare nesemnificativă a legii.
  Vă prezentăm, însă, un caz halucinant în care un magazin a fost închis deși respecta în totalitate legea și, mai mult decât atât, inspectorii DGAF veniți în control au recunoscut acest lucru.
  Cazul a fost descris de avocatul specializat pe probleme de fiscalitate Gabriel Biriș, partener fondator al firmei de avocatură Biriș Goran, pe pagina sa de Facebook.
  „Doi inspectori se duc în control la un magazin de haine al unei amice și găsesc 3 vânzări cu cardul (!!!) pentru care nu erau bonurile fiscale. Mă sună amica disperată că ce face, că inspectorii îi inchid magazinul.
  La vânzări cu cardul??? Îi spun să cheme IT-stul, sigur e o eroare pe undeva… Au găsit imediat problema: vânzările erau de fapt ultimele din ziua anterioară, au găsit și bonurile, în ordinea și valoarea (total 195 lei) în care apăreau încasările pe POS a doua zi. Deci, era o întârziere de raportare de la bancă.
  Inspectorii s-au uitat, au înțeles, i-au dat dreptate amicei mele, dar au zis că trebuie să sune pe șefu’…
  Șefu le zice “lasă bă, emiteți procesu’ verbal (amendă + suspendare 1 lună), să ne conteste dacă nu îi convine”.
  Evident, inspectorii au emis procesul verbal, deși văzuseră clar situația, dar ce puteau “săracii” oameni să facă, dacă șefu’ așa le-a zis…”
  Avocatul Gabriel Biriș sugerează că, în cazul acestui magazin de haine, este vorba de abuz în serviciu al inspectorilor de la Antifrauda Fiscală. „Om vedea ce zic și instanțele”, adaugă avocatul citat.

  Așadar, angajații magazinului au respectat în totalitate normele în vigoare, au eliberat bon fiscal, însă au fost pedepsiți cu amendă și cu suspendarea activității din cauză că, la plata cu cardul, banca a întârziat să raporteze tranzacțiile efectuate. Practic, comerciantul a fost amendat pentru că a acceptat plata cu cardul.
  Mai mult, suspendarea activității exact în perioada sărbătorilor pascale, când, de regulă, vânzările sunt în creștere, echivalează cu o pierdere mai mare decât ar fi suferit-o într-o altă perioadă a anului. Instanța va decide dacă îi va da dreptate.

  sursa: money.ro

  View Comment
 3. palm spune:

  Pai ce sa faca ponta si ai lui, daca au vazut ca nu mai are ce fura din Romania, atunci fura romanul prin taxe, impozite, accize majorate si multe alte parghii ale statului pe care singuri si le-au votat prin OUG. Domnu’ ponta nu vede cat au furat din Romania TOATE GUVERNELE dar mai ales cei peste 38 de HOTI din PSD. Nici apelativul preferat al comunistilor, tovarasu’ sau prescurtat toasu’… nu-l suporta pe don’ ponta, cica-l jigneste…pe apelativ ca ponta ar fi mandru.
  ANAFU’ SE FACE MIIIIICC ATUNCI CAND ESTE VORBA DE RECUPAREAT DE LA POLITICIENII MAFIOTI CEEA CE DNA SI INSTANTELE AU DISPUS SPRE CONFISCARE INSA, II VEDE P’ASTIA…marii evazionisti ai tarii cum ar fi: producatorii agricoli sau batranii tarani care vin la piata cu o tarna de…d’ale gurii, cei care nu dau bon pentru 1 leu sau chiar mai putin…o paine costa 70 de bani…mai mult costa tonerul, hartia, curentul consumat decat produsul, NU SUSTIN EVAZIUNEA dar, CEL MAI IMPORTANT ASPECT ESTE RECUPERAREA BANILOR SI A BUNURILOR DE LA MAI MARII DIN POLITICA IN PRIMUL RAND. APOI URMAEZA CHIAR EL, STATUL CARE ESTE CEL MAI RAU PLATNIC SI, AR FI CUSER DACA SI-AR APLICA SI PENALIZARI DE INTARZIERE LA PLATA ASA CUM NE APLICA NOUA PENTRU ORICE DATORIE RESTANTA.
  ANAF și SGG îşi pasează răspunderea pentru vânzarea sediilor Antenelor
  Autor: Mircea Marian , Virgil Burlă | marţi, 07 aprilie 2015 | 38 Comentarii | 6897Vizualizari
  Sediul Trustului Intact, pe care statul român vrea să îl vândă FOTO: NICU DÎRDÎIAC
  Statul a făcut primii pași pentru a intra în posesia imobilelor confiscate de la Dan Voiculescu, condamnat în Dosarul „ICA”. Scoaterea la vânzare a acestora se anunță, însă, a fi dificilă. Două instituții din cadrul Executivului, Secretariatul General al Guvernului și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), plimbă de la una la alta responsabilitatea valorificării clădirilor în care funcționează GRIVCO, Intact, Antena 1 și Antena 3. Acestea au fost confiscate în baza sentinței instanței în Dosarul „ICA”, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

  În acest dosar, instanța a stabilit un prejudiciu în valoare de 60 de milioane de euro. Separat de această sumă ce urmează a fi recuperată, judecătorii au dispus și confiscarea imobilelor sus-menționate, considerate a fi produse ale infracțiunilor.
  Important de precizat că valoarea imobilelor confiscate de statul român nu se scade din valoarea prejudiciului. Sunt două măsuri diferite, fără legătură între ele.

  View Comment
 4. DenisaCT spune:

  Nu va reusi sa faca absolut nimic. Nici nu cred ca doreste. Totul e doar campanie de imagine. Asta fac absolut toti. Vor sa para animati de dreptate si de grija tuturor, dar de fapt nu au decat grija propriilor interese.
  Sigur ca nu este logic sa ti se blocheze contul sau conturile pentru a amarata de restanta de 10 lei. Tot asa cum nu mi se pare normal ca respectiva suma sa-ti fie incasata din fiecare cont pe care il detii. Dar ce naiba mai e normal in tara asta? Cand e vorba sa-ti ia banii, statul ti-i ia cu amandoua mainile. Cand e vorba sa-ti dea ce ti se cuvine ajungi sa astepti cu lunile sau sa te judeci prin instante. Sigur ca asta nu e valabil pentru cei aflati la putere.Pentru ei buzunarele statului sunt pusculita personala. Parerea cetatenilor nu a contat nici la referendum. O mana de oameni de la CCR au sfidat milioane. Credeti ca parerile noastre exprimate public pe un site vor schimba ceva? Cata vreme natia asta doarme somnul ratiunii si se prostitueaza pentru un pui , o galeata de plastic, un tricou si alte maruntisuri electorale, in tara asta nu se va schimba nimic.

  View Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?