Fenomenul „Je suis Dragnea!” în PSD

Dacă Liviu Dragnea e vinovat, toţi suntem vinovaţi! Este mesajul dat de conducerea PSD în frunte cu Victor Ponta, după ce Liviu Dragnea a fost găsit de justiţie vinovat de fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu şi condamnat la un an cu suspendare. Judecata partidului nu a mai avut loc, Liviu Dragnea anunţându-şi „demisia de onoare” atât din funcţia de ministru al Dezvoltării, cât şi din cea de preşedinte executiv al partidului, constată GÂNDUL.

Credeti ca este benefica pentru PSD alinierea in spatele lui Liviu Dragnea?

  • Nu, vor pierde alegerile din cauza ca apara un om cu imaginea patata (100%, 1 Votes)
  • Da, activul de partid se va simti aparat de conducerea centrala si va intari PSD-ul (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1

Loading ... Loading ...

Cu toate acestea, în semn de „solidaritate”, partidul îi cere lui Dragnea să revină, iar unii lideri au recurs chiar la gesturi extreme. Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a anunţat că a demisionat din funcţiile de conducere deţinute în PSD în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, condamnat recent la un an de închisoare cu suspendare. Stănescu era preşedintele PSD Olt şi vicepreşedinte la nivel naţional, anunţă COTIDIANUL. De asemenea, Stănescu a susţinut că au mai demisionat din funcţiile de conducere deţinute în partid şi preşedinţii organizaţiilor PSD din Giurgiu, Vaslui şi Maramureş.

Odată cu liderul de la Olt, preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău şi-a depus şi el demisia la Secretariatul General al PSD.  Gestul celor doi este interpretat de colegi drept un protest nu atât la adresa justiţiei, cât la adresa conducerii PSD, mai exact a lui Victor Ponta.  De altfel, în cadrul Comitetului Executiv mai mulţi lideri locali social-democraţi au susţinut că ei sunt gata să se dea la o parte, din moment ce procurorii au ajuns să facă regulile în cel mai mare partid politic din România. „Noi plecăm, să vină DNA-ul să conducă, dacă aşa am ajuns”, au comentat, pentru NAŢIONAL, lideri locali PSD.

Deşi majoritatea acestora se consideră la fel de „vinovaţi” ca şi Liviu Dragnea, doar doi dintre lideri locali au ales să demisioneze din funcţiile de conducere deţinute în partid. Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat că nu îşi va depune demisia din fruntea filialei pe care o conduce. Şi astfel, constată EVENIMENTUL ZILEI, „revoluţia” pro- Dragnea a eşuat.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în care s-a decis soarta lui Dragnea, mai mulţi lideri social-democraţi, printre care Paul Stănescu – vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte PSD Olt, senatorul Niculae Bădălău – preşedinte PSD Giurgiu, Gabriel Zetea – preşedinte PSD Maramureş şi Dumitru Buzatu – preşedinte PSD Vaslui, şi-au pus mandatele pe masă. Nici Dragnea şi nici Ponta nu au fost impresionaţ de gestul lor. ADEVĂRUL susţine că principalul motiv pentru care liderii PSD au renunţat la ideea de a demisiona este faptul că Dragnea le-a promis că se va ocupa în continuare de campaniile electorale, chiar dacă nu mai este preşedinte executiv.

Potrivit unor surse din PSD, citate de ROMÂNIA LIBERĂ, situaţia la vârful partidului diferă de mesajul oficial, Victor Ponta jucând la două capete. Pe de o parte, el s-a solidarizat, oficial, cu fostul preşedinte executiv pentru a-şi păstra sprijinul baronilor şi al parlamentarilor din tabăra Dragnea, în perspectiva moţiunii de cenzură a PNL. Pe de altă parte, Ponta a folosit sentinţa instanţei pentru a fragiliza poziţia lui Dragnea în partid, fără a-i da lovitura decisivă. Săptămâna trecută, Ponta a amânat reuniunea PSD dedicată cazului Dragnea, pentru a-i împiedica pe baronii locali să blocheze demisia preşedintelui executiv, după ce aceştia anunţaseră că nu sunt de acord cu acest pas.

Condamnarea lui Liviu Dragnea a fost cel mai preţios cadou pe care l-a primit Victor Ponta de când a ajuns la Putere. Exact ca în bancul cu pensionarul mort ţinut în fereastră ca să-l vadă poştaşul, aşa îl ţine şi Ponta pe Dragnea în partid ca să-l vadă baronii locali când trec prin Kiseleff, afirmă ADEVĂRUL. Liviu Dragnea nu va mai fi preşedinte executiv, adică numărul doi în partid, ci coordonator cu atribuţii în zona de organizare.

Noua sa funcţie nu este menţionată în statutul PSD şi nici nu va fi vreodată. Dragnea mai este încă în interiorul baronilor, dar este în afara partidului. Dacă i se va găsi o cămăruţă prin sediul PSD, pe uşă ar trebui să scrie: Liviu Dragnea – membru PSD cu trecut penal, tolerat prin bunăvoinţa preşedintelui Victor Ponta.

Sursa: Ziare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *