Certificatul de nesimţire al procurorului general

Procurorul General PSD al României a explicat pentru presă cum a ajuns în posesia certificatului de revoluţionar. Explicaţia lui Tiberiu Niţu, soldat în termen în trupele de securitate în zilele Revoluţiei, este halucinantă, constată COMISARUL.RO.

Cine credeti ca va intra la puscarie dintre Traian Basescu si Victor Ponta?

  • Victor Ponta (45%, 5 Votes)
  • Niciunul (27%, 3 Votes)
  • Ambii (18%, 2 Votes)
  • Traian Basescu (9%, 1 Votes)

Total Voters: 11

Loading ... Loading ...
DeClub.roDupă ce Traian Băsescu l-a acuzat pe procurorul general al României că a tras în oameni la Revoluţie, ADEVĂRUL  prezintă mărturia lui Tiberiu Niţu despre participarea sa la evenimentele din decembrie 1989. Reporter Adevarul : Ştim că aveţi certificat de revoluţionar.Ce v-a făcut să-l solicitaţi? Tiberiu Niţu: În 1995 veneam de la Ploieşti la Bucureşti pentru un examen. Şi în tren mă întâlnesc cu un coleg de-al meu din Armată. Şi vine „naşu“ să ne ceară biletele la control. Eu scot biletul şi el scoate nişte cupoane din alea. Zice „tu n-ai? Nu eşti revoluţionar?“. „Nu“.

Zice „eu sunt, ne-am luat toţi certificate“. M-a învăţat să mă duc la Asociaţia Club 22, am fost la ăia acolo şi mi-am făcut dosar. Mi-a ieşit certificatul în 1996, în noiembrie. Am declaraţii în dosar de la comandanţii mei, am fotografii. Păi am o fotografie făcută de o franţuzoaică venită cu ajutoare în care aia mă pupă pe mine peste gardul Televiziunii. Dacă mâine se dă lege că se abrogă legea revoluţionarilor, sunt primul care îmi depun certificatul. Dar atât timp cât eu ştiu oameni care n-au călcat pe la Revoluţie şi au certificat, eu de ce să-l dau?”.

73 de morţi şi 253 de răniţi s-au înregistrat în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 în jurul Televiziunii Române, conform statisticilor Parchetului Militar. COTIDIANUL aminteşte că fostul preşedinte Traian Băsescu a readus în atenţia opiniei publice informaţia potrivit căreia Tiberiu Niţu, actualul Procuror General al României, a obţinut un certificat de revoluţionar după 1990. Traian Băsescu a mai amintit faptul că Tiberiu Niţu a recunoscut că a tras în terorişti, la televiziune, în zilele Revoluţiei.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a solicitat, joi, în cadrul şedinţei de plen, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la afirmaţiile lui Traian Băsescu la adresa procurorului general, Tiberiu Niţu, pentru a se stabili în ce măsura au afectat acestea sistemul de justiţie, anunţă MEDIAFAX. Membrul CSM a spus că inspectorii judiciari urmează să stabilească dacă, prin afirmaţiile lui, Traian Băsescu a adus atingere independenţei sistemului de justiţie sau onoarei lui Tiberiu Niţu.

În altă ordine de idei, în Parlamentul României a fost depusă Legea Tăcerii, anunţă GÂNDUL. „Prim-ministrul este statul. Indubitabil!“ – aşa arată primul articol din acest proiect de lege. Propunerea i-a aparţinut senatorului PNL Cristian Bodea, care a făcut o lege-pamflet, dorind să sublinieze faptul că Parlamentul a devenit o anexă a Executivului. La rândul lor, senatorii l-au apostrofat pe liberal. „Nu e absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne trece prin cap să ne iasă pe gură, dar este absolut obligatoriu ca tot ceea ce ne iese pe gură să ne treacă prin cap“, i-a spus pesedistul Daniel Savu.

Pe de altă parte, noul proiect privind descentralizarea a fost transmis preşedintelui Klaus Iohannis, precum şi Parlamentului, autorităţilor locale şi ministerelor, a anunţat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea. Vicepremierul, care este şi iniţiatorul actului, după cum aminteşte EVENIMENTUL ZILEI, a precizat că speră ca procesul de descentralizare să fie realizat anul viitor.

Social-democraţii discută, astăzi şi mâine, la Palatul Parlamentului, despre reformarea şi reorganizarea partidului, în prima şedinţă a Consiliului Naţional de după eşecul la prezidenţiale. În locul lăsat vacant de Adrian Năstase va fi instalată Rovana Plumb, susţinută de tandemul Ponta-Dragnea, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. Cele mai importante modificări gândite de la centru spre a fi operate în Statutul PSD se referă la sancţiunile ce vor fi aplicate membrilor implicaţi în dosare penale. După cum explica Victor Ponta, începerea urmăririi penale ar urma să atragă interdicţia de a mai ocupa funcţii numite în Guvern sau în conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu mai este însă interesat de acest Consiliu Naţional pentru că, ieri, a anunţat  că a demisionat din toate funcţiile de conducere pe care le avea în PSD, inclusiv cea de preşedinte al PSD Constanţa, pe care o ocupa din anul 2003, după cum aminteşte ZIUA VECHE. A rămas simplu membru al PSD dar Mazăre a declarat că intenţionează să plece şi de la Primărie, cât şi din partid, stresat fiind de DNA şi de noaptea petrecută în arestul poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?