Cardul de sănătate, o nouă amânare. Preşedintele CNAS spune că va fi obligatoriu de la 1 august

Cardul de sănătate, încă o amânare. Preşedintele CNAS spune că abia de la sfârşitul lunii iulie sau cel târziu începutul lunii august, acesta va deveni obligatoriu. Autorităţile au amânat pentru a cincea oară implementarea cardului de sănătate, pentru că sunt sute de mii de oameni care nu l-au primit.

Credeti ca autoritatile vor fi pregatite pentru noul termen de 1 august?

  • Nu, guvernantii sunt intotdeauna nepregatiti pentru reforme majore (100%, 1 Votes)
  • Da, au destul timp si vointa politica de a reforma sistemul (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1

Loading ... Loading ...

Deşi de la 1 iulie toţi furnizorii de servicii medicale ne cer cardul de sănătate, 350 de mii de români încă nu l-au primit. 113 mii dintre ei sunt din Capitală. Culmea, numărul acestora a crescut dacă ne gândim că, acum o lună, oficialii anunţau că mai sunt doar 90 de mii de carduri de distribuit în Bucureşti.

“Continuăm să acordăm servicii atunci când cineva nu poate să prezinte cardu. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie, început de august va deveni doar cardul”, spune Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Iniţial, cardul trebuia să devină obligatoriu la 1 februaie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anunţat că documentul va fi obligatoriu de la sfârşitul lunii iunie.

“Sistemul card funcţionează. Nu ne propunem să renunţăm la card. Din contră. Din acest moment, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu mai există nicio cale de întoarcere”, a mai spus preşedintele CNAS.

Medicii de familie susţin însă că în ultimele patru zile, sistemul a dat peste 90 de mii de erori.

Autorităţile spun că de la 1 mai, 36 de medici din Capitală nu au acordat niciun serviciu în baza cardului. Astfel că inspectorii vor fi trimişi în control. De altfel, până acum au fost făcute sute de verificări, dar nu a fost anunţată nicio sancţiune.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× How can I help you?