Alocaţii, în funcţie de venituri

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, va consulta Curtea Constituţională pentru a vedea dacă alocaţiile pentru copii pot fi mai mici sau mai mari, în funcţie de venitul părinţilor.

Credeti ca este corecta plata unor alocatii pentru copii diferentiate in functie de veniturile familiale?

  • Nu, este un drept al copiilor si ar trebui sa primeasca aceeasi alocatie, indiferent de veniturile parintilor (67%, 2 Votes)
  • Da, sunt o gramada de oamenii saraci care au multi copii in intretinere, iar cresterea alocatiilor ar fi un balon de oxigen pentru ei (33%, 1 Votes)
  • Da, oricum pentru cei bogati suma nu reprezinta nimic, doar ca ar trebui sa se aplice pentru toti cei care au venituri sub salariul mediu pe cap de membru (0%, 0 Votes)
  • Nu, oricum cei care au venituri mari platesc impozite mult mai mari decat ceilalti si ar fi normal ca, copiii lor sa aiba drepturi egale cu ceilalti (0%, 0 Votes)

Total Voters: 3

Loading ... Loading ...

În cazul în care măsura ar fi declarată constituţională, copiii din familii cu venituri mici ar putea primi o alocaţie mai mare decât cea de 84 de lei, cei din familii înstărite urmând să primească mai puţin. Curtea Constituţională trebuie să clari¬fice ce fel de drept este alocaţia pentru copii: universal egal, ceea ce înseamnă că o alocaţie nu poate fi mai mare ca alta, sau universal diferenţiat. „Am făcut o adresă către Curtea Consti¬tuţională prin care vrem să ştim dacă acest drept universal înseamnă un cuantum al alocaţiei egal pentru toţi copiii. Vrem să ştim foarte clar dacă acest drept universal se aplică fără discriminare sau se poate face diferenţiat în funcţie de nevoile copilului”, a declarat Rovana Plumb. Decizia minis¬trului vine după ce premierul Victor Ponta susţinuse, miercuri, că ideea unei alocaţii egale este nepractică. Deputaţii au aprobat, săptămâna trecută, creşterea alocaţiei de la 42 la 84 de lei. Impactul bugetar anual al măririi va fi de 1,8 miliarde de lei.

Sursa: Jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *