Adio, dar raman cu tine! Dragnea nu mai e presedinte executiv in PSD, dar ramane „coordonator”

Liviu Dragnea a demisonat din fruntea de presedinte executiv al PSD, insa isi va pastra atributiile de conducere pe parte organizatorica a PSD in special pe partea de campanii electorale.

Credeti ca PSD greseste pastrandu-l pe Liviu Dragnea coordonator al campaniilor electorale ale PSD?

  • DA (86%, 12 Votes)
  • NU (14%, 2 Votes)

Total Voters: 14

Loading ... Loading ...

Liviu Dragnea a demisonat din fruntea de presedinte executiv al PSD, insa isi va pastra atributiile de conducere pe parte organizatorica a PSD in special pe partea de campanii electorale.

Hotararea a fost luata, miercuri, la CExN al PSD. Intr-o conferinta de presa comuna, sustinuta de Victor Ponta si Liviu Dragnea, cei doi au subliniat ca raman „parteneri”.

Liderul PSD, Victor Ponta, a explicat ca CExN considera nedrept ca Dragnea a fost singurul pedepsit de justitie pentru o decizie luata de toti membrii si ca politicianul continua sa ramana partenerul sau.

„Bineinteles ca absolut toti membrii CExN am sustinut ca Liviu Dragnea a fost desemnat de noi toti coordonator al campaniei pentru referendum, am luat toti decizia de a-l suspenda pe Basescu, si ca daca s-a decis in instanta ca doar Liviu Dragnea sa plateasca ce am facut toti, e o decizie pe care o consideram nedreapta si o vom contesta conform prevederilor legale”, a spus Ponta.

Acesta a continuat aratand ca Dragnea, „la solicitarea tuturor membrilor, va fi in continuare coordonatorul programului nostru national 2016-2020 si evident ca in aceasta calitate va indeplini toate sarcinile pe care comitetul le considera necesare”.

„Va fi in continuare, in ceea ce ma priveste, partenerul meu in ceea ce am inceput in 2010 si vom continua cu succes in 2016”, a aratat Ponta, care a detaliat ca in CExN s-a convenit „agenda noastra pentru 2016-2020, ce ne propunem ca obiective guvernamentale, alegeri locale si parlamentare si ce va reprezenta din partea PSD, UNPR si a coalitiei de guvernare obiectivele noastre fundamentale”.

„In rest suntem oameni puternici si trecem si peste nedreptati”, a mai spus Ponta, care a aratat ca „avem increderea colegilor nostri pentru ca in 2016 sa punem la dispozitia electoratului o oferta de guvernare locala si generala in sensul si cu proiectele pe care le avem in derulare”.

La randul sau, Liviu Dragnea a explicat ca a facut deja recurs la decizia justitiei in cazul „Referendumul” si a detaliat ce atributii are, in noua functie obtinuta dupa demisie.

„Am spus mai demult ca demisia mea din functia de presedinte executiv este de demnitate si o mica forma de protest fata de faptul ca aceasta decizie a fost nedreapta. Dincolo de asta, nu am de gand nici sa ma evapor nici sa fug din partid, raman la dispozitia partidului si Victor Ponta impreuna cu CExN au hotarat ca este nevoie de cineva care sa faca aceasta munca de a coordona realizarea ofertei politice a PSD pentru 2016-2020”.

„Il voi sprijini pe Dolineaschi (Andrei Dolineaschi, Secretarul General al Partidului Social Democrat – n.red.) in actiunile de organizare, pe domnul Ponta in activitatea guvernamentala, voi fi partener cu Victor Ponta in toate negocierile politice in coalitie”, a explicat Dragnea.

Miercuri dupa-amiaza s-a desfasurat sedinta Comitetului Executiv National al PSD si liderul Victor Ponta ar fi declarat ca „CExN-ul decide” cu privire la plecarea lui Dragnea.

Comitetul Executiv National s-a reunit de la ora 17.00 la sediul central al partidului. Mai multi lideri locali PSD s-au oferit miercuri sa demisioneze daca Dragnea nu renunta la demisia din functia de presedinte executiv al partidului.

Liviu Dragnea declara miercurea trecuta ca isi mentine decizia de a renunta la functia de presedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul „Referendumul”.

Sursa: Ziare.com

One Response to Adio, dar raman cu tine! Dragnea nu mai e presedinte executiv in PSD, dar ramane „coordonator”

  1. De ce procedeaza Ponta in acest fel ?! La urma urmei, Dragnea e un puscarias la ora actuala !!! Crede cineva ca e nevoie de parnaiasi la conducerea PSD ? In alta ordine de idei, nu stiu ce fel de condamnare e asta, cu suspendare !? Ori e PUSCARIE, ori nu e !?

    View Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *